Klippans konsthall tar in naturen i sommar

Denna kyliga och regniga sommar är det inte alltid aktiviteter utomhus lockar. Konsthallen i Klippan bjuder på ett alternativ med hjälp av fem fotografer från bygden som alla på sitt eget sätt skildrar naturen. Patrik Axelsson fokuserar på fåglar med bland annat en underbar bild på stenknäck och forsärla med spegelbilder i vatten. Men han ställer även ut andra motiv och bilden på skogsvägen som pryder affischen med information om utställningen är hans.

Patrik Axelsson  Foto: Bengt Hertzman

Även Thomas Karlsson fotograferar fåglar som kommunfågeln kungsfiskare men ställer också ut några meditativa landskapsbilder. Eva Carlsson berättade att hon ofta fångar tillfället i flykten på väg till jobb eller stall och då ofta längs vägen mellan Perstorp och Färingtofta där hennes bilder skildrar ett gammalt kulturlandskap. Annars arbetar hon maken mycket med att fotografera musikevenemang av olika slag, bland annat på Norrehus.

Eva Carlsson visar sina foton Foto: Bengt Hertzman

Felicia Långströms bilder är annorlunda, hon fotograferar gärna insekter och annat i läckra närbilder. Margareta Dahlgren, boende i Penarpstrakten, brinner för dagfjärilar och inventerar årligen fjärilar både norr om Klippan och i Östergötland. Hennes vackra fjärilsfoton har av konsthallen smakfullt hängts upp som en mobil vilket gör att bilderna blir väldigt levande. Om man vill vila benen ett slag kan man sätta sig ner och se bildspelet om Rönneåbygden som Skånes Nordvästpassage har producerat och som skildrar kultur- och natur från Ugglarps broar till Stockamöllan. Rönneådalen Skånes Nordvästpassages informationsmaterial finns också tillgängligt i konsthallen och bildspelet går att beställa för den som så vill.

Margaretas fjärilsmobil  Foto: Bengt Hertzman

 

Det är väldigt trevligt att konsthallen satsar på detta och förhoppningsvis kommer många besökare dit som kanske också blir inspirerade till att åka ut i den fina naturen kring Klippan!

 

 


© Skånes Nordvästpassage.
Sidan redigerad 2015-06-20 av Bengt Hertzman