Heldagsturer eller en kort promenad på en vacker och intressant plats, kring Rönneådalen och Söderåsen finns en uppsjö av möjligheter för sommarens utflykter. Vi vill här tipsa om några utflyktsmål som närmare beskrivs på vår hemsida.

Ta ett bad i Bandsjön vid Riseberga och passa på att gå en av Skånes mest innehållsrika vandringsleder i förhållande till sin längd, på bara drygt en och en halv kilometer så får ni uppleva både en slocknad vulkan, en fin kvarnmiljö och en slåtteräng med många blommor och fjärilar. Det finns flera lämpliga platser längs leden där du kan sitta och inta din medhavda fika.

Du som vill gå lite längre, ta Skåneleden över Jällabjär utanför Röstånga eller från Anderstorp till Natthall. Längre söderut finns fantastiska vandringsleder kring Dagstorpssjön och Ulfsbjär. Vill man ta en kortare promenad men ändå uppleva fin natur finns många möjligheter, inte minst i Klippans närhet, längs Bäljane å, Forsmöllan, Kopparmöllan i Östra Ljungby,  

Prästamarken i Kvidinge eller varför inte Skräddareheden i Ljungbyhed. För den som gillar att cykla så finns många lämpliga småvägar i trakterna av Rönneå och Klippan.

På vår hemsida finns flera tips och vägbeskrivningar. Från Klippan kan man till exempel välja en runda kring Bjersgård, Rösa och Gråmanstorp. En annan tur som bjuder på stor omväxling och vackra omgivningar utgår från Röstånga och tar dig till landskapet bortom nationalparken. Du som trampar dressin mellan Klippan och Ljungbyhed, stanna till ett slag på den sista sträcken när du passerat Väg 13. Grönskan är nästan tropisk och här är en mycket rik flora och en mångfald av fjärilar och trollsländor för att inte tala om fågellivet på försommaren!

Den blomster- och fjärilsintresserade hittar smultonställen såsom Räfshalen, Grindhus/Lilla Klåveröd vid Traneröds mosse med fina vandringsstigar och Munkarps fälad. Varför inte upptäcka kulturen, Militärhistoriska museet i Ljungbyhed, S:t Petri kyrka och Klippans konsthall.

Och glöm inte barnen!  Deras nyfikenhet leder dig säkert till nya upplevelser och upptäckter i trakten som du trodde du visste allt om.