Välkommen till Elfdalen 13 februari!

Forsmöllan, foto Bertil Hagberg

Rönneådalen Skånes Nordvästpassage arrangerar torsdagen den 13 februari en kväll som handlar om Rönneåprojektet, rivningen av kraftverken vid Forsmöllan, Pappersbruket och Stackarp och återställandet av de strömmande miljöerna.

Du är välkommen till Össjö krog i Elfdalen, Klippan klockan 18.30.  Vi beräknar att avsluta klockan 21.00. Fri entré och paus med lättare förtäring.

Det kommer att finnas gott om tid för frågor. Lokalen rymmer 50-60 personer så kom i god tid.

Tord Andersson, miljöstrateg i Klippans kommun, kommer att informera om vad som kommer att hända med Rönneå de kommande åren. Det är ett av Nordeuropas största våtmarksprojekt och en viktig del i landsbygdsutvecklingen.

Fredrik Lundblad, entreprenör som jobbar med restaurering av rinnande vatten för Länsstyrelsen kommer att berätta om människans påverkan på vattnen från 1800-talet till nutid och varför vi behöver återställa vattendragen.

Lukas Österling från Länsstyrelsen Skåne medverkar också och berättar om LIFE-projektet som finansierar en stor del av det som kommer att hända i Rönneå vid Klippan.

Välkomna!

Hälsar Rönneådalen Skånes Nordvästpassage som är en ideell förening som arbetar för att lyfta fram kunskap om Rönneådalens kultur- och naturvärden.

 

 


© Skånes Nordvästpassage.
Sidan redigerad 2020-02-02 av Bengt Hertzman