Klippans kommuns fiskeplatser

Rönne å

Rönneås fiskevatten börjar vid Forsmölledammen och sträcker sig förbi Stackarpsdammen en bit förbi väg 13. Lax och havsöring kommer nedanför Stackarpsdammen. Andra fiskarter som finns är mört, brax, sutare, karp, sarv, gädda och aborre.

”Rönneådalens fiskevårdsområde”
Området sträcker sig från Spången bron och ner förbi Hundklubben. Lättillgängligt vattendrag på de flesta platserna.
Här har du: gädda, aborre och mört
Fiskekort i  iFiske appen

Bäljane å nedan Elfdalen
Bäljane å

Bäljane å börjar vid Vedby och rinner ut mot väg 13 nära Gråmanstorp.
Fiskarter: lax , karp, gädda, abborre, mört, ruda och brax.
Fiskekort köpes på Retro Sportfiske Tullsonshuset och även i iFiske appen.


Östra Sorrödssjön och Västra Sorrödssjöarna

Fiskekort
Här har du: gädda, abborre, brax, mört, sarv och ruda.
Fiskekort köpes endast  på  LT Lantmän, Ljungbyhed. Dagskort/årskort
Obs stängt på söndagar.

Få platser att stå på land. Bättre med båt, kajak, flytring med mera.
Östra Sorröd har naturramp för båtar.

Sorrödssjön

Denna bild är från i sommaren 2020 nedanför Forsmöllan där jag fiskade efter abborre. En härlig sommardag med frun som sällskap, vad det gällde fisket så var det mycket små abborrar som var på hugget.

Gäddan

Fotot ovan togs i sjön en härlig höstdag som skulle visa sig vara ett fiskepass som sällan skådats. Inte antalet fisk som fångades men hugget som bara var ett några kast ifrån mig visste jag inte.
Vattnet låg i princip helt spegelblankt, några meter bort såg jag betesfisk skvätta i ytan och då var min tanke såklart att där omkring finns gädda.

Så jag paddlade bort mot stimmet och gjorde ett par kast för att på andra kastet känna att det tog tvärstopp i spöt och redan då kände jag att det var en bättre gädda som klippt flugan. Efter en stunds kamp så insåg jag vilket monster jag landat! Så efter en snabb bild fick hon friheten åter och simmade iväg.

Åsandslända

Text och foto: Tobbe

Tillläggsinformation

Angående fisket så får man fiska i Bäljane å o Rönne å mellan den 1 april – 130 september och barn fiskar gratis upp till elva år på vuxens fiskekort och kvot. Är man boende i Klippans kommun kan man bli medlem i Klippans sport och fiskevårdsförening och medlemmar får fiska även utanför perioden, men på begränsade platser. Fina platser att fiska med barn finns vid skytteskogen.

I Rönneådalens FVO är det fritt fiske för barn som är under 15 år, och då finns det fina platser bakom Ljungbyheds skola.

Lättast är att lösa fiskekort i appen ”Ifiske”. Där står också all information om fiskeregler och även kartor så att man efterföljer de regler som gäller. Det är två olika fiskevårdsområden så att löser rätt sorts fiskekort.

Information från tillsynsgruppen i Klippans sport & fiskevårdsförening oktober 2021
keff.se


© Skånes Nordvästpassage.
Sidan redigerad 2023-03-30 av Inger Persson