[nivo effect=”fade” slices=”15″ animSpeed=”1000″ pauseTime=”6000″ directionNav=”disable” width=”600″ height=”300″]
[image]https://skanes-nordvastpassage.se/bildspel/bild1.jpg[/image]
[image]https://skanes-nordvastpassage.se/bildspel/bild2.jpg[/image]
[image]https://skanes-nordvastpassage.se/bildspel/bild3.jpg[/image]
[image]https://skanes-nordvastpassage.se/bildspel/bild4.jpg[/image]
[image]https://skanes-nordvastpassage.se/bildspel/bild5.jpg[/image]
[/nivo]

XXXXHåll utkik efter silversmygaren – en sällsynt sensommarfjäril i Klippan- och Rönneåbygden

Silversmygare har det tufft numera och är därför rödlistad. Den tillhör familjen tjockhuvuden och har två betydligt vanligare släktingar, ängssmygare och mindre tåtelsmygare. Silversmygare Foto: Bengt HertzmanDen är sällsynt i inlandet och i Skåne har den en av sina största populationer på fäladsmarken Risen vid Genarp.
I Klippantrakten är den sedd vid Ljungbyhed, Forestad och Färingtofta. Antagligen minskar den snabbt och Sveriges Lantbruksiniversitet med Artdatabanken samlar in uppgifter om den och ytterligare några minskande dagfjärilar och trollsländor. Du kan hjälpa till att bidra med kunskap!
Läs mer

Sankt Petri kyrka – ett mästerverk av Sigurd Lewerentz

Matt Hall är professor vid Auburn University of Architecture, Design och Construction i Alabama, USA. Han har särskilt intresserat sig för de bägge arkitekterna Sigurd Lewerentz, S:t Petris skapare, och Bernt Nyberg. Den senare besökte och dokumenterade i sin ungdom det spektakulära kyrkbygget i Klippan.
I samarbete minst för Sigurd Lewerentz och hans arbete. Lewerentz har nått en närmast mytisk status och har kallats arkitekternas arkitekt.ed

Idag är intresset stort inte minst för Sigurd Lewerentz och hans arbete. Lewerentz har nått en närmast mytisk status och har kallats arkitekternas arkitekt.

Läs mer

 

Upptäck några av Klippantraktens godbitar! broschyrframsida270a

Klicka på länken nedan och bläddra i vår broschyr för att få inspiration till aktiviteter. Bläddrar framåt gör du genom att ställa markören i nedre högra hörnet av foldern.
Läs mer

 

Välkommen till Rönneådalen

Rönneådalen är kungsfiskarens rike där uttern åter syns. Vid de små forsarna trivs kungstrollslända och forsärla. På traktens slocknade vulkaner finns rara örter och svampar som blåsippa och guldkremla. I Rönneådalens turiststråk finns ett växande antal smultronställen för övernattning, måltider, sevärdheter och shopping.Välkommen att ta del av våra utflyktsmål och färdvägar!